Mariatorget tillhör stadsdelen Södermalm i Stockholms stad. Stadsdelen har ca 130 000 invånare. Staden har totalt ca 900 000 invånare. Avståndet till centrum av staden är ca 2 km. Centrum nås med olika kommunikationer, t ex med tunnelbana, röd linje, 5 minuter eller via cykel/promenad på gång- och cykelvägar på 10 resp 25 minuter. Förutom tunnelbana Mariatorget så finns även bussar och pendeltåg Södra station. Med närheten till Slussen och Medborgarplatsen nås även grön linje. 

Mariatorget tillhör ett av Södermalms mest eftertraktade områden. I närområdet finns en mängd butiker, pubar, kaffebarer, bagerier och populära restauranger. Service i form av mataffärer, klädbutiker, apotek, banker och systembolag på gångavstånd.

Närmaste grönområde är utanför fastigheten, ett kvarter bort finns Mariabergets kulturkvarter och promenadstråket Monteliusvägen med Ivar Los park med underbar utsikt över staden. För bad och större grönområden finns Tantolunden och Årstaviken. På sommaren förvandlas närliggande Swedenborgsgatan till gångstråk med uteserveringar.

 

Föreningen saknar eget garage men boendeparkering finns på gatorna runt omkring.  Läs mer på www.stockholm.se/boendeparkering.