Köpa Bostad


Lägenheter i huset har adress Mariatorget 2 och Hornsgatan 33A-C.

Om föreningen


Föreningen Brf Rosendal nr 15 ligger vid Mariatorget på Södermalm och omfattas av 33 lägenheter. 

Området är en dröm för storstadsälskaren, ett stenkast från Slussen och med nära avstånd till Götgatan och Medborgarplatsen samt Hornstull och Tantolunden. I närheten finner man en mängd olika butiker, såsom ostbutik och flera bagerier, restauranger och caféer. På Mariatorget med sin vackra fontän Tors Fiske, finns även blomsterhandel och flertalet glascaféer. Njut av prunkande blomsterrabatter på en parkbänk eller de olika gräsmattorna. Inom 10 minuters promenad nås tunnelbanestationen Mariatorget, pendeltågsstationen Södra station och flera busshållplatser. 

Målsättningen för vår bostadsrättsförening är givetvis att alla skall trivas och känna trygghet och gemenskap i boendet.

Styrelsen beviljar dig medlemskap


En grundprincip för alla ekonomiska föreningar är att de ska vara öppna. Den som vill bli medlem får inte stängas ute. I en bostadsrättsförening är denna princip inte riktigt lika uttalad.

Styrelsen, som beviljar medlemskapet i bostadsrättsföreningen, prövar om köparen uppfyller de krav som finns i lag och stadgar. Exempelvis ska en medlem kunna fullgöra sina ekonomiska förpliktelser gentemot föreningen. Styrelsen får däremot inte vägra någon medlemskap med hänvisning till att han eller hon inte är svensk medborgare, kommer från ett visst land eller saknar förmögenhet. Det är dock tillåtet att vägra juridiska personer medlemskap i en bostadsrättsförening. Villkoret för att ditt köp av bostadsrätten ska bli giltigt är att du blivit antagen som medlem.

Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från ansökan, avgöra frågan och ge dig ett besked. Om styrelsen vägrar dig medlemskap blir överlåtelsen ogiltig och säljaren kvarstår som bostadsrättshavare. Du kan ansöka om prövning i hyresnämnden och hyresnämndens beslut kan överklagas.